Sa poslednjeg albuma Nikole Čuturila, “Priče iz Depoa”, stiže nam najličnija  pesma “Slušaj me sine”, kao treći singl, uz propratni video spot u režiji Milutina Petrovića. Nikola najavljuje i početak koncertnih aktivnosti – Beograd 3. juna u Domu omladine, u sali Amerikana; Novi Sad 10. juna u Domu kulture

Pred sam početak koncertne sezone Nikole Čuturila, stiže nam “Slušaj me sine”, njegov treći singl sa albuma “Priče iz Depoa”, a od danas je na svim digitalnim muzičkim platformama. Singl je dobio i svoje prateće video izdanje, koje kao režiser potpisuje Milutin Petrović.
Muzički kritičari ističu da je ”Slušaj me sine” jedna od onih pesama kojoj ćete se vraćati i slušati je iznova, kako bi svaki put otkili neki novi detalj i približili se istini koja vešto sublimira taj “svet u sebi”, baš kao i prateći video spot.


Nikola je generacija, drugar i “pravoverni” roker svih ovih burnih godina.– kaže Milutin Petrović – Muzički spotovi su verovatno već bogu dozlogrdili i nije ih lako više praviti, specijalno matorcima kao što smo mi, ali unutar tog globalnog problema, bilo je uživanje iscimati se oko Čuturinog novog spota. I mnogo mi je drago da smo naš višedecenijski rokerski “eko sistem” ovaj put proširili Stašom  Bukumirović koja je snimila spot i Urošem Milkićem koji ga je montirao. Dakle ne daj se sine i rock on.-

Kadrovi video spota su snimljeni na lokacijama Pančeva, tj. Tamiša, kao i poznatog beogradskog kafića. 
Osamljen i okružen prirodom na reci Tamiš, u društvu svog psa, kroz difuzno svetlo jednog dana, zabeležen kamerom Staše Bukumirović, uspešno je prenesen taj momenat autora, usredsređenog na najvažniju životnu poruku – kako da taj svet koji vidi i oseća prenese dalje – svom sinu. Kadrovi nas dalje vode u srećne momente druženja sa prijateljima, a sve savršeno uklopljeno montažom Uroša Milkića.

Pesma “Slušaj me sine” je nastajala dugo i krajnje je delikatna i intimna.– kaže o pesmi Nikola Čuturilo , dodajući –U isto vreme ima nas puno koji se prepoznajemo u njoj. Briga će uvek biti tu, a ono što sigurno možemo je da bezuslovno volimo svoju decu i da pokušamo da ih razumemo. Reditelj Milutin Petrović je osmislio i realizovao spot i atmosferu koja nijednu poruku pesme nije pojačala niti joj oduzela smisao. Ideja je bila da slika pomogne pesmi kako bi se pre svega slušala i sve ukupno mislim da je uradio sjajan posao.-

Pored snimanja video spota, Nikola se aktivno sprema i za nastupajuće koncerte.

– Moja je želja kao i uvek da sa ljudima u publici podelim radost, energiju, iskrenost i nadu. Svako ko bude sa nama 03.06. u Amerikani dobiće od mene sve što mogu bez zadrške i kalkulacije.– kaže Nikola.
 
Pored izbora pesama sa poslednjeg albuma, bogata karijera biće predstavljena i izabranim pesmama sa prethodnih izdanja; Nikoli i bendu na pozornici će se pridružiti muzičari koji su učestvovali na snimanju posednjeg albuma, a biće i nekoliko iznenađenja.
 
 U Beogradu, koncert je 3. juna u Domu omladine, u sali Amerikana, sa početkom u 21.00.
Koncert počinje sa mladom grupom Vreme čuda, koja će predstaviti nekoliko pesama sa svog istoimenog debi albuma. 

Ulaznice na linku Tickets.rs i blagajni Doma omladine.

 U Novom Sadu, koncert je 10. juna u Domu kulture, sa početkom u 22.00.
Ulaznice na linku Gistix-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here