Turbo-pank-folk bend Brkovi održaće svoj do sada najveći koncert u karijeri 1. aprila (20:30) u Hali sportova u Beogradu, gde će promovisati novi album!


brkovi fb cover1


Nije šala, Brkovi će zaista 1. aprila nastupiti u Hali sportova! Pošto se radi o našem najvećem nastupu do sada u karijeri, pozvali smo posebne goste. Dakle, super gosti, najveći koncert, promocija albuma, svirat ćemo i staro i novo –  najavljuje frontmen Šemso (Shamso) 69.

 

Bend koji već godinama žari i pali regionom i Evropom zahvaljujući hitovima kakvi su “Bolje da sam s frendovima pio rujno vino”, “Opasno se drogiram”, “Nisam ja za tebe”, “Samac”… na koncert u Halu sportova ne dolazi praznih ruku – fanovi će već u februaru moći da osete slast novih pesama besplatno na netu!

Novi album će se zvati ‘Torzo Dade Topića’. Izlazi za nešto manje od mjesec dana. Radi se o 11 potpuno novih autorskih pjesama“, objašnjava Šemso.

Brkovi su hrvatski turbofolk-pankrok sastav iz Zagreba. Udaljene žanrove su duhovito spojili u melodioznu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom pank roka i težinom hevi metala. Njihove prostodušne tekstove prožima izravan svirački stil. Albume objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće. Smatraju kako im izdavačka kuća za promociju albuma nije potrebna, već sav posao oko celokupne organizacije obavljaju sami. Kao razloge navode prisutnost interneta kao i činjenicu da ukoliko bi potpisali ugovor sa izdavačkom kućom ne bi mogli nuditi albume za besplatno preuzimanje, što žele raditi. Svi njihovi albumi u potpunosti se mogu preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj net stranici (za nisku cenu se mogu kupiti i u web shopu). Albume štampaju u standarnom CD obliku koje distribuiraju na nastupima. I po svojim ostalim osobinama Brkovi su pravi pank rok sastav. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, tekstovi pesama su uvredljivi i seksistički. Ipak, ovaj sastav je uobičajenu društvenu i političku tematiku panka zamenio ljubavnim tekstovima tipičnima za turbofolk i zabavnu muziku. Sadašnji pevač Shamso 69 dolazi u sastav 2007. kada je zamenio prvog pevača. Shamso 69 je autor i većine tekstova. Brkovi su 2013. izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regiona sviraju obrade njihovih pesama. Muziku kakvu sviraju Brkovi i ranije su svirali mahom bosanski sastavi kao što su Vatreni poljubac i Nervozni poštar.

 

izvor: Long Play

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here