Special Interest: Follow Me”
(Rought Trade Records)

Hvaljeni 4-delni sastav iz New Orleance-a Special Interest udahnjuju novi život disko klasiku iz kasnih 70-ih, ikone umetnosti i kulture Amande Lir obradom pesme “Follow Me” Podjednako euforičan kao i original, miksovan od strane Collin-a Dupuis-a (Yves Tumor, Lana Del Rey) bujna produkcija, svetlucavi sintisajzeri i teški bas podstaknuti su prekrasnim glam pevanjem Alli Logout, koja razmenjuje svedenu isporuku Amande Lear, prožimajući njen duhovit i jedljiv tekst sa zadivljujućom strašću, radošću i tugom. Album u novembru.

Daniela Lalita: Tenia Razon
(Young)

Debitantski singl peruanske pevačice, tekstopisca, multiinstrumentaliste i vizuelno/izvođačke umetnice Daniele Lalite uoči njenog EP-a „Trececerotres“ (septembar). Inspirisana matrilinearnim ritualima isceljujuće pesme i zvučnim pejzažima peruanskih visoravni i prašume, Tenia Razon je utemeljena Lalitinim evokativnim glasom preko udaraljki i eteričnog horskog aranžmana – smelo uvodno poglavlje za umetnicu u nastajanju.

Gilla Band: “”Eigh Fivers”
(Rough Trade Records)

Pojavili su se na sceni pre 8 godina kao jedan od najžešćih bendova Irske, i u startu uticali na bendove kao što je dablinski Fontaines D.C. Nastavili su da se uzdižu i svojim drugim albumom, koji je bio označen “kao bolji od prvog” , a The Times i Record collector dodelio mu je 5 zvezdica.
Singlom “Eigh Fivers” dablinski Gilla Band najavljuje svoje treće studijsko izdanje “Most normal”, a koji se očekuje u oktobru. Još jedan napredak u njihovom zvuku, ali i dalje koristeći Darine jasne jauke i njihove prepoznatljive vibrirajuće noise rock gitare. To je pesma i poruka onima koji se ne uklapanju, ne jure modne trendove, na šta su ponosni i za to zahvalni.

SOHN “Segre”
(4AD)

Četiri godine nakon njegove poslednje originalne muzike, engleski pevač, tekstopisac i producent SOHN vraća se sa svojim novim albumom  „Trust“. Sa neverovatnom istorijom od više od 100 miliona strimova, pomenuti album ga pronalazi u daljem istraživanju zvuka koji je prvo postigao uspeh u elektronskim i noir-pop prostorima, a sada istražuje dublje korene u folk strukturama i bolnim, emotivnim baladama. Novi singl „Segre“ je direktan, himničan elektro-pop – savršen zbir široke privlačnosti SOHN-a i muzičke raznovrsnosti.

Pogledajte ‘Segre’ na YouTube-u OVDE

Website
You Tube

CASISDEAD: “Traction Control”
(XL Recordings)

CASISDEAD nastavlja da uvodi svoju jedinstvenu fuziju sint popa iz 80-ih i mračnog repa sa ‘Traction Control’ – pesmom za leto, smeštenoj u njegovom distopijskom DEADCORP univerzumu koja će se manifestovati u stvarnom životu na njegovom impresivnom nastupu u Southbank Centru 16/07. Pesma prati visokokonceptualno kinematografsko remek-delo i hit radija BBC 6 Music A-playliste „Boys Will Be Boys“, i pokazuje drugu stranu rastuće diskografije repera, na veliko uzbuđenje njegove opsesivne kultne baze obožavalaca. 

Bing & Ruth : “Body in a Room” (solo piano)
(4AD)

Bing&Ruth su američki petočlani ambijentalni minimalistički ansambl iza koga stoji pijanista David Moore.
Nakon što su Bing & Ruth (20m+ strimova) završili snimanje albuma ‘Species’ (2020. god. za 4AD) u „pokušajima da se uhvati suština transcendentnih iskustava“ – (Pitchfork) orguljama, David je pomislio je da bi to takođe bili zanimljivi komadi za ponovnu interpretaciju na klaviru. Dobijene solo klavir verzije ‘Nearer’ i ‘Body in a Room’ su transcendentne, elegantne interpretacije koje cvetaju svojim jedinstvenim tempom. Kao i uvek, lepota klasičnih kompozicija Bing & Ruth „pomaže da se ublaži sumorna stvarnost sveta potopljenog u tugu“ – (Best Fit)

You Tube

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here