Slavni nemački rokeri Guano Apes, reggae legenda sa Jamajke Max Romeo i još jedan inostrani izvođač koji će ostati iznenađenje, uz regionalne zvezde Hladno pivo, Eyesburn i Damira Urbana, te prošlogodišnje pobednike Smoke Shakers, Kontradiskhn i M.O.R.T, glavne su ovogodišnje zvezde revijalnog programa sedmog izdanja Jelen Demofesta, čiji će hitovi odjekivati zidinama tvrđave Kastel od 17. do 19. jula.

Guano Apes - Sandra Nasic 01Bitno proširenom programu Jelen Demofesta tako će se pridružiti rok velikani Guano Apes, koji će uz kultni zagrebački punk rock sastav Hladno pivo svirati 17. jula, prve festivalske večeri, beogradska reggae core atrakcija Eyesburn narednog danasviraće na bini, najavljujući spektakl reggae veterana Maxa Romea, a treće, finalno veče rezervisano je za nastup slavnog Damira Urbana, koji će svirati uz, za sada, tajnog svetski poznatog izvođača.

Takođe, na spisku nalaze se i prošlogodišnji pobednici Jelen Demofesta, bend M.O.R.T. iz Hrvatske, Makedonci Smoke Shakers i slovenački sastav Kontradikshn, a oni će zaokružiti do sada najjači revijalni program Jelen Demofesta.

 18. juna, biće otkrivena i takmičarska lista 30 demo bendova, koje je između 457 prijavljenih odabrao osmočlani žiri. Pored svega navedenog, posetioce očekuje i gust raspored dnevnih dešavanja, koja će biti vezana za muziku, strip, fotografiju, književnost, a detaljan program biće ubrzo saopšten.

Na kraju, ne treba zaboraviti ni još jednu važnu činjenicu – ulaz na sve programiske sadržaje Jelen Demofesta je besplatan!

Jelen pivo, po kojem Demofest nosi ime, te kompanija m:tel, i dalje ostaju najveći prijatelji banjalučke muzičke manifestacije, a u ovom društvu se pridružila i kompanija Huawei, čija podrška ima za cilj jačanje festival. Ujedno će oficijelni telefon Jelen Demofesta biti upravo Huawei model – Ascend P7.

Takođe, treba spomenuti i da je petogodišnja saradnja sa Jelen pivom donela i novi vid predstavljanja festivala širom BiH, i to pomoću Jelen Demofest  limenki.

Jelen Demofest postoji zbog demo bendova, a osnovni cilj festivala je da najbolji dobiju priliku da pokažu koliko su dobri, ali da za to budu i adekvatno nagrađeni. Trećeplasirani takmičar osvojiće binsku opremu u vrednosti 2.000 evra, vicešampion dobiće 3.000 evra za binsku opremu, a najbolji demo bend čeka 5.000 evra, što uključuje i nagradu profesionalnog snimanja albuma i video spot u MTV produkciji.

Nagrađen instrumentom biće najbolji basista festivala, dok će najbolji bubnjar kao nagradu dobiti doboš za svoj set, a Jelen Demofest ne zaboravlja ni lokalnu scenu, pa će najperspektivnijem banjalučkom sastavu biti uručeno 1.000 evra. Podrška medija je od velikog značaja festivalu, pa će priznanje treću godinu zaredom biti uručeno i najboljem novinaru Jelen Demofesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here