Na današnji dan, 10. januara 1955. godine, rođen je Majkl Šenkr (Michael Schenker ). Nemački gitarista najpoznatiji kao jedan od prvih članova benda Scorpions

220px-Michael_schenker_dean

Sredinom sedamdesetih godina, stekao je slavu, kao vodeći gitarista benda UFO. Godine 1978. napustio je UFO, od kada je na čelu sastava Michael Schenker Group, koji je imao pregršt turbilencija u raznim oblicima. U više navrata se vraćao bendu UFO i svakog puta je proizveo novi nosač zvuka. Inače, on je brat Rudolf Schenkera koji je i dalje gitarista grupe Scorpions. Njegova karijera imala je uspone i padove, kako mediji navode usled različitih problema, ali on i dalje nastupa i bavi se produkcijom.

Nazivali su ga i: 

Legendarnom figurom u istoriji metala…

Takođe, na današnji dan, 10. januara 1946. godine u Liverpulu, rođen je Ejnzli Danbar (Aynsley Dunbar), poznati bubnjar sa sa tla Engleske. Nakon muziciranja sa manje ili više poznatih bendova, prijavio sa na audiciju za  The Jimi Hendrix Experience. Hendriks nije mogao da se odluči između Danbara i Miča Mičela ( Mitch Mitchell). Odluku je doneo “bacanjem novčića”.

250px-Aynsley_dunbar

Danbar je bio koproducent pesme “Warning”, koju je kasnije snimio Black Sabbath na njihovom prvom albumu. Bio je i član benda Whitesnake. Svirao je bubnjeve na njihovom albumu iz 1987. godine.

Nejgovo muziciranje sa Frenkom Zapom (Frank Zappa) u Karnegi Holu iz 1971. godine, objavljeno je 40 godina kasnije u 4 CD seta.

Bubnjar je za “World Classic Rockers” od 2003. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here