Belgrade Beer Fest će u godini jubileja uvesti brojne novine i na dve bine ugostiti brojne izvođače iz zemlje i regiona. Uz veliki vatromet jubilarni Beer Fest će otvoriti jedan od najpopularnijih rok bendova sa ovih prostora – Van Gogh.


 

„Svojom prepoznatljivošću, Belgrade Beer Fest godinama doprinosi poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svetu. Reč je o najprepoznatljivijoj  i ubedljivo najposećenijoj manifestaciji koju naš glavni grad nudi. Zahvaljujući u velikoj meri i ovom festivalu, Beograd važi za jednu od najpopularnijih prestonica u jugoistočnoj i centralnoj Evropi. Svesni bitne uloge manifestacionog turizma u društvenom, kulturnom i ekonomskom razvoju naše zemlje i narednih godina ćemo, kao i do sada, podržavati ovakve i slične festivale u cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude Srbije“, izjavio je povodom 15. godišnjice festivala ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

Bend koji je više od tri decenije na muzičkoj sceni, ovog leta na Ušću, prirediće odličnu zabavu i vrhunski doživljaj za brojne fanove iz celog regiona. Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule je obećao odličnu zabavu i rekao:

“Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na Belgrade Beer Festu. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvaramo 15. Belgrade Beer Fest pripremili smo posebnu set listu.”

Drugog dana festivala, na drugoj bini, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima – Kiril Džajkovski.

Džajkovskog su proslavili samostalni albumi “Syntethic Theatre”, “Homebound” i “Religion & Sex”, koje mnogi smatraju čistim savršenstvom, a obeležava ih kombinacija “drum and bassa” i makedonskog etna. Poznat je takođe, kao talentovani kompozitor muzike za filmove, a zanimljivo je da je prvi bend “Bastion”, ranih osamdesetih, osnovao zajedno sa poznatim režiserom Milčom Mančevskim.

Novosadski pank-rok velikani, grupa Atheist Rap, koji će nastupiti trećeg dana festivala na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na Belgrade Beer Festu.  

 “Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na Belgrade Beer Festu predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori. Tri godine su prošle od našeg poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, u međuvremenu smo izdali album, a pored brojnih nastupa po regionu imali smo i dve evropske turneje na koje smo jako ponosni. Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju”, poručio je pevač Aleksandar Popov – dr Pop, naglašavajući kako bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa S.A.R.S, koja je prošle godine nastupom na Belgrade Beer Festu obeležila prvih deset godina postojanja u okviru slavljeničke turneje. Ove godine će u subotu, 19. avgusta za publiku na Ušću svirati hitove sa šest dosadašnjih albuma, među kojima su: “Buđav lebac”, “Ratujemo ti i ja”, “Debeli lad”, “Rakija”, “Lutka”… Pesme grupe S.A.R.S. su u proteklom periodu na Youtube-u ostvarile gotovo sto miliona pregleda, a među poznavaocima i ljubiteljima muzike širom regiona zauzele vodeće mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here