Pesma govori o malom psu, koji ni kriv ni dužan, osam meseci nije mogao da dođe do svog čoveka. Srećko je živeo u Beogradu, a njegov čovek, Denis, u Zagrebu. Srećko je nađen u jarku, gde je bio bačen zajedno sa svojim četvoronožnim bratom, negde u okolini Deča, blizu Pećinaca. Sa jedva mesec dana, prerano razdvojen od majke, seoski dečko Srećko je osećao veliki strah i traumu zbog napuštenosti. Kada se konačno našao u Denisovim rukama, teško mu je palo ponovno razdvajanje.

„Hrvatska birokratija, na žalost,  ne mari za osećanja, a da bi pas ušao u Evropsku uniju mora da prođe obavezne testove na besnilo. Nakon toga mora da se čeka još tri meseca. Zašto? Zato što  Srećko dolazi  iz zemlje Trećeg sveta. Sve u svemu pet meseci za testove i čekanje rezultata plus pandemijske neprilke, bilo je dovoljno da se oduži na predugih osam meseci razdvojenosti“, priča Denis Katanec.

Nedaće su prošle , a pas je konačno u toplom domu svog vlasnika, sa ljudima koje voli. Sada kada Srećko proslavlja treći rođendan, dobio je svoju pesmu i spot. Spot, koji je sastavljen od isključivo porodičnih snimaka, režirao je Bojan Koštić, koji prati život psa od malih šapa.

Muziku i aranžman „Srećko iz zemlje Trećeg svijeta“ potpisuje ceo bend, Klinika Denisa Kataneca (Denis Katanec, Branimir Norac, Karlo Cmrk, Vinko Vujec), a tekst: Denis Katanec.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here