Muzičar Darko Rundek pozvao je fanove da na njegovoj zvaničnoj fejsbuk strani napišu šta misle o upravo objavljenom dvostrukom EP-iju Rundeka & Ekipe “Brisani prostor”.

“Album ste kupili, skinuli, slušali ste ga, i sada bi nam bilo super kada bi mogli napisati par reči o tome kako ste vi to doživeli. Šta vam znači taj album u celini, da li ima neka stvar koja vam posebno govori? Molim vas napišite nešto, to bi nam bilo jako drago”, kaže se u video pozivu, postavljenom na strani Darko Rundek (Official), ispod koga u komentarima fanovi mogu napisati svoje viđenje “Brisanog prostora”. 

https://fb.watch/2j3Wljyabz/

Rundek & Ekipa objavili su 7. decembra “Brisani prostor”, kao dvostruki EP “Do” i “Od”, sa po pet pesama, na CD-u i digitalnim platformama za Menart i Long Play. Kao singlovi izdvojeni su “Mila”, “Tko su svi ti ljudi” i “Unutarnji glas”, a na “Brisanom prostoru” sa Rundekom autorski sarađuju članovi benda Ekipa basista Roko Crnić i bubnjar Silvio Bočić.

Celina “Brisanog prostora” ispričana je kroz dve priče: “Do” i “Od”, koje se međusobno dopunjuju i slušalac može da bira njihov redosled. Likovi u tim pričama su na brisanom prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na lični način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o opštem. “Brisani prostor” u celini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak. 

“Naše su probe i snimanja najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju ‘na slušanje’. Jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pesmu, pojavljivale su se reči, ponekad improvizirane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih beleški. Snimke tog rada poslužile su kao osnova EP-a ‘Od’. Na EP-u ‘Do’ je pet pesama na kojima smo aranžmanski radili i snimili ih u DM studiju s Marijem i Zvonimirom Domazetom kao snimateljima i domaćinima. Ima Rokovih i mojih pesama, a za više njih zajedno potpisujemo kompoziciju i tekst. On je puno učinio za kristalisanje pesama iz otvorenog i kreativnog materijala koji je iz cele Ekipe obilato izvirao”, opisuje Rundek.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here