Vasil Hadžimanov Band prvo je festivalsko ime ovogodišnjeg programa ležernog, nasmejanog i romantičnog Jazz festivala pod zvezdama! Sa sunčanijim danima i toplijim temperaturama stiže nam čarolija koncerata na otvorenom u kojima gradovi postaju pozornice i mesta susreta onih koji u jednakoj meri uživaju u bogatstvima kulture kao i u bogatstvima prirodne raznolikosti. I ovoga leta na dar svojim sugrađanima Grad Bjelovar, kao organizator i pokrovitelj programa uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, svojim sugrađanima i njihovim gostima donosi Jazzica Fest – opušten, ležeran, nasmejan, romantičan muzički festival pod zvezdama! 

Festival koji je prošle sezone na scenu ušetao na mala vrata, svojim drugim izdanjem već postavlja nove standarde za jazz i glazbena događanja. Po drugi put u povesti Bjelovara Jazzica Fest će biti održan u periodu od 27. do 30. juna 2019. godine te kroz četiri dana obogatiti kulturnu ponudu u gradu nastupima renomiranih jazz umetnika i muzičara koji svojim stilom i izrazom promiču atraktivnu jazz kulturu koja u današnje vreme privlači sve veći broj poklonika.
 
Prvi izvođač kojim Jazzica Fest najavljuje sjajan program ovogodišnjeg izdanja kralj je balkanskog jazza koji sa svakim novim studijskim izdanjem oduševljava sposobnošću nadilaženja stilskih i etničkih granica – Vasil Hadžimanov i njegov bend ovom će prigodom bjelovarskoj publici predstaviti repertoar hvaljenog posljednjeg albuma “Lines In Sand” ispunjenog beskrajnom energijom i ritmom.
 

“Radoholičar Vasil Hadžimanov, sjajan klavijaturist, skladatelj, aranžer i band-leader, svojim je novim izdanjem za MoonJune Records još jednom je pokazao svoju “nepodnošljivu lakoću” sviranja i sposobnost preskakanja svih mogućih žanrovskih, stilskih i etničkih ograda.” (Zlatko Gall za Mixer.hr)

Ovaj virtuozni  aranžer i izvođač u svojoj je karijeri nizao albume koji su svetski muzički kritičari recenzirali u superlativima, a njegovo sedmo studijsko izdanje donosi svež i dinamičan spoj koji u svojoj srži sintetizira njegove etničke korene i nepresušnu želju za istraživanjem modernog muzičkog nasleđa. Stepenica više u svemu tome jesu vanserijski doživljaji njegovih nastupa, proširenih improvizacijskih performansa kojima je očarao publiku Evrope, a bjelovarska publika tomu će svedočiti ovog leta pod zvezdanom kulisom platoa gradskog muzičkog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika, gde će biti održane muzičke večeri Jazzica Festa.
 
Grad Bjelovar je prepoznao važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu. Organizacijom festivala Jazzica, kao i brojnim drugim manifestacijama, Grad nastoji Bjelovarčanima i njihovim gostima tijekom godine ponuditi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi, a novi festival tek je jedna od stepenica na tom putu.
 

“Grad Bjelovar potiče kulturnu raznolikost, umjetničke industrije i kreativno stvaralaštvo zajedno sa ljubiteljima umjetnosti i kulture. Bjelovar je uvijek bio grad glazbe i glazbenika. Uvijek smo rado bili domaćini raznim izvođačima u raznim glazbenim stilovima. Entuzijasta u Bjelovaru ne nedostaje. Trudimo se u svakom smjeru kulture i umjetnosti ostvariti maksimum. Ponosni smo na sve svoje glazbenike, a posebno na svog Bjelovarčanina Boška Petrovića koji je Bjelovaru, Hrvatskoj i općenito cijeloj jazz zajednici ostavio veliko nasljeđe. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni. Zahvalni smo jazz velikanima! Kroz festivale im odajemo počast!”,otkriva u ime organizatora umjetnički selektor festivala, Tvrtko Hopek.

Foto: Predrag Ilić

Vrhunski muzički program u samom centru grada u jedinstvenoj atmosferi letnih večeri muzičkog gradskog parka pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Jazzica Festa u Bjelovaru!
 
Program Jazzica Festa besplatan je za sve posetioce, a više informacija o zanimljivim iznenađenjima  programa očekujemo u narednim danima. U slučaju kiše koncerti će biti održani u Bjelovarskom pozoristu i Domu kulture Bjelovar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here