Izložba rock fotografija Marka Ristića “Zamrznuti tonovi” biće svečano otvorena u kafe galeriji AU (Brunnengasse 76, 1160 Vienna) u Beču, u subotu, 13. juna 2015. godine. Izložbu organizuju Udruženje Remiks, Udruženje Šta Hoćeš, portali Balkan Rock Union i Nocturne Magazine.


izlozba_Marko_Ristic

Izložba će biti otvorena do 24. juna, a posetioci će imati priliku da pogledaju fotografije, pažljivo odabrane sa nekoliko hiljada koncerta domaćih i stranih izvođača kojima je autor prisustvovao.

Svoje mesto na ovoj izložbi našle su fotografije velikih svetskih imena kao što su Prodigy, Faith No More, Combichrist, Ozzy Osbourne, Whitesnake, ali i popularni regionalni sastavi poput Goblina, Hladnog piva, Mortal Kombata, Elementala, Eyesburna i mnogih drugih.

  • O autoru:
    Marko Ristić rođen je 14. oktobra 1985. godineu Beogradu. Sfera interesovanja i delovanja otišla je daleko od zanimanja elektrotehničara automatike, ali tu diplomu i dalje čuva negde u fijoci. Veliki je zaljubljenik u rok kulturu i promocijom iste se bavi već skoro 15 godina. Počeo je kao radio voditelj na radio Obrenovcu gde je uređivao i vodio dve emsijie. Bio je dopisnik raznih fanzina i magazina na teritoriji Balkana. Glavni i odgovorni je urednik jednog od vodećih internet portala u regionu koji se bave rok muzikom, Nocturne magazine. Pored toga radi kao kamerman i montažer na lokalnoj televiziji. Fotografijom je počeo da se bavi kako bi preneo atmosferu sa koncerata koje je redovno posećuje. Oficijelni je fotograf benda Goblini, Explosive bine na Exit festival 2011. i 2012. godine, Koncerta godine 2010. i 2011., koncerta Gibonnija u Novom Sadu 2011. godine i mnogo drugih menifestacija I koncerata. Strastveni je kolekcionar vinila i CD-ova.

Publika ne zna koliko je teško naći koncertnog fotografa koji umije uhvatiti ‘onaj’ posebni trenutak… Ako mu k tome pođe za rukom da uhvati trenutak koji je članovima benda poseban, znaš da si našao osobu koja objektivom umije zabilježiti čaroliju. Ona se pojavi tek na čas I samo je vješto oko vidi. A Marko je upravo takav… Želim mu još puno izvrsnih koncerata i sjajnih fotografija!
Remi / Elemental

 

Mislim da se rad Marka Ristića može definisati kao profesionalna umetnička rock fotografija. Svaka fotografija ima višedimenzionalnu perspektivu. Ono što je najbitnije je da izražava emociju koju muzičar u trenutnku daje. Uglavnom, Marku bih dao bez bilo kakve autorizacije da objavi moje fotografije bilo gde i kad, jer imam apsolutno poverenje u njegov rad.
Nemanja Kojot Kojić / Eyesburn / Hornsman Coyote

 

Marko Ristić je kaskader sa fotoaparatom! Čovek koji sa neverovatnim entuzijazmom fotografiše koncerte i ulazi u suštinu ovekovečavanja atmosphere događaja. On je ludak koji se sa svirke vraća krvav i modar od šutki, samo da bi uhvatio dobar kadar iz prvog reda. Svojim radom, Marko doprinosi rokenrol sceni na Balkanu
Kriki / Mortal Kombat

 

Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi,kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo I da ‘omirišemo’. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj psolednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će ići dalje i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti.
Branko Golubović Golub / Goblini

 

Prijatelji izložbe: Vienna Rocks i Autoprevoz Feniks GiZ.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here