U klubu “The Quarter” u Novom Sadu 1. decembra biće održan treći Pozitivan koncert u organizaciji Udruženja Prevent.
Ranije najavljenom Iskazu pridružuju se dva novosadska benda, Drunkards i Dora Maar.
drunkards_foto_predrag_filipovic

Ljubitelje irske muzike sigurno će obradovati vest da Drankardsi sviraju na Pozitivnom koncertu. Iako su 2012. godine počeli kao “one gig band”, kako bi svirali samo za proslavu Dana St.Patrika, nakon vrlo uspešne svirke ova petorka nastavila je sa radom i 1. decembra predstaviće publici svoju autorsku muziku.
– Drunkards razvija sopstveni stil eksperimentišući sa raznim muzičkim žanrovima i jedini su bend u Novom Sadu koji stvara i svira ovu vrstu muzike. Atmosfera na njihovim svirkama je uvek vesela i puna energije, a publika ih odlično prihvata gde god da se pojave. Bend čine: Aleksandar Filipović Gandi (glavni vokal i mandolina), Jelena Guduraš (violina i vokali), Boris Glušica (gitara i prateći vokali), Jovana Milić (bas gitara i vokali) i Nikola Vučetić (bubnjevi i prateći vokali).

 
– Uz dve energetske bombe kakvi su Iskaz i  Drunkards, kao treći bend na bini će se pojaviti novosadska supergrupa Dora Maar. Nesumnjivo je da će i ovaj bend, sastavljen od dokazanih i kvalitetnih novosadskih muzičara, biti “okidač” ljubiteljima rok muzike i treća energetska bomba iako će im ovo biti koncertni debi. Ekskluzivno na trećem Pozitivnom koncertu publika će imati priliku da čuje kako zvuči ova četvorka koju čine Borko Basarić (Azil 5, bas gitara), Luka Major (Uvertira, vokal i ritam gitara), Dušan Kolarski Cole (Gernika/Azil 5 – solo gitara) i Petar Banjac (Uvertira – bubnjevi).
Borko i Luka inicirali su nastanak supergrupe ovog leta iz želje za slobodnijim autorskim izražavanjem rok forme, tzv. “free rock” konceptom sa dosta muzičke improvizacije i repeticije tekstova na maternjem jeziku. S obzirom da potiču iz odličnih bendova, nesumnjivo je da će autorski materijal koji su spremili biti dovoljno dobar za zadovolji muzički ukus svih posetilaca Pozitivnog koncerta.

“S obzirom da je jedan od ciljeva Pozitivnog koncerta smanjenje diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om mi se trudimo da namerno spojimo više različtih stvari i bendova na jednom mestu i da na kreativan način pokažemo da različitosti mogu da idu zajedno. Pozivamo sve koji vole grafički dizajn ili fotografiju da se odazovu na naš nagradni konkurs koji je u toku, a pored nagrađenih radova izložićemo još neke koji to budu zasluživali ispunjavanjem određenih kriterijuma”, poručuju iz Udruženja Prevent.

Podsećanja radi, pančevački Iskaz najavljen je kao hedlajner ovogodišnjeg programa koji će početi u 19h izložbom i dodelom nagrada za najbolji plakat i fotografiju nakon čega će uslediti plesni performans Kluba umetnika Bina KUB i na kraju će biti održan  koncert najavljenih bendova.
Ulaz je besplatan, a organizatori pozivaju sve posetioce da doniraju po jedan slatkiš za decu koja žive sa HIV-om jer će nakon koncerta Udruženje Prevent i ove godine obradovati uz vašu pomoć novogodišnjim paketićima ove mališane.
Finansijsku podršku za održavanje trećeg Pozitivnog koncerta dale su Gradska uprava za zdravstvo i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Fotografija benda Drunkards: Predrag Filipović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here