Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću! Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015!


01-Serbian-Jazz-Bre!-plakatZidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

  • Prvi bend koji nastupa u novom ciklusu KONCERATA NA ZIDIĆU je Serbian Jazz, Bre, a narednog vikenda publici će se predstaviti Evidence Quartet (26.6.) i Ućuti Pas (27.6.).

SJB-1

O PROJEKTU SERBIAN JAZZ BRE!

SERBIAN JAZZ BRE! je višegodišnji multimedijalni, umetnički projekat baziran na foto-portretima srpskih najznačajnijih džez muzičara. Predstavlja deo projekta “SERBIAN BRE” koji je Ivan Grlić započeo  još 2001. godine, a u okviru koga je 2011. predstavljena dobro prihvaćena foto-monografija “SERBIAN SOUL BRE!”  i 2012. foto-monografija ”SERBIAN JAZZ BRE!”.

SERBIAN JAZZ BRE!  projekat nastao je 2011. godine, sa idejom da spoji muzičku i vizuelnu umetnost, kao i da promoviše srpski i balkanski džez, na nov način. Muzički deo projekta okupio je značajne srpske muzičare, formirajući svojevrsni umetnički izraz koristeći, kako jezik savremenog džeza, tako i bogato muzičko nasleđe Balkana. Integralni deo nastupa su i video projekcije, u kojima producent i  autor projekta – fotograf Ivan Grlić, ima ulogu Vi Džeja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here