KULTNI ALBUM GRUPE EYESBURN-“FOOL CONTROL” PRVI PUT NA VINILU!

ALBUM U PRETPRODAJI NA: www.menart.rs i na zvaničnom sajtu benda!

Jedan od najvećih srpskih alternativnih bendova, Eyesburn, ima puno razloga za slavlje.

Bend ove godine proslavlja 26.godina od prvog održanog koncerta i punih 20 godina od izlaska ploče koja ih je proslavila-“Fool Control”.

Za ovako važan jubilej, grupa  je odlučila da obraduje svoje fanove i sve ljubitelje ploča, reizdanjem “Fool Control” (Menart) na 180-gramskim vinilu.  Album, koji je sa godinama stekao kultni status kod fanova grupe, ali i kod muzičkih kritičara, na najbolji način definiše devedesete godine prošlog veka, pri čemu je kvalitetom ostao podjednako relevantan i važan i danas.

Po rečima frontmena, Nemanje Kojića, bend možda nije znao da će “Fool Control”postati jedna od najvažnijih referenci u njihovoj karijeri, ali su intuitivno osećali da će pesme sa tog albuma dugo trajati:

Verovali smo i osećali da radimo bitnu stvar koja neće podleći zubu vremena tako lako. Godine 2000., kad je album izašao nisu se uopšte štampali vinili na domaćoj sceni ali i globalno .CD je preuzeo mesto standardnog nosača zvuka. Sad je obrnuto…I šteta bi bila da ovaj album koji je obeležio čitavo jedno vreme, ne bude na LP ploči”.

“Fool Control” je sniman u studiju Akademija, do februara do aprila 2020.godine. Producent je bio Saša Jankovič, koprodukciju je uradio Mysterious, miksovao ga je Nikola Vranjković, dok je master urađen u Skysound studiju u Londonu. Album je remasterizovao Luka Matković.

Pored LP ploče, fanove grupe Eyesburn čeka i posebna poslastica, majice i cegeri inspirisane albumom Fool Control, čiji je dizajn, kao i dizajn omota albuma “Fool Control” kreirao dugogodišnji art saradnik grupe, Marko Banićević-Makiman.

LP “Fool Control” je u pretprodaji na sajtu grupe , kao i online shopu: www.menart.rs

Redosled pesama na LP ploči “Fool Control”:

A strana:

1.Warning Dub

2.War Control

3.Fool Control#

4.Foolin’ I&I

5.Divide

6.Mental Murderation

B strana:

1.Pump It (With People)

2.Sun

3.No Free Time

4.Bite The Soul

5.Swallow

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here