Nakon slovenačke verzije svoje pesme „Ples zagrnjenih zaves“, grupa El Kachon objavila je video singl  na engleskom jeziku naziva „A drop of moonshine“  kojim najavljuje izlazak albuma.


El Kachon (2)Za kameru i montažu bio je zadužen Maj Valerij, muziku je uradio Tomi Perinčič dok je tekst napisao Andrej Barbič Krt. Gosti: Neža Buh Neisha (klavijature), Mitja Novak (lap steel gitara). Snimio i miksao Dejan Radičević Daisy u RSL studiu Novo mesto i u DaisyMusic studio. Mastering je radio Ladislav Agabekov, Caduceus Mastering studio Geneva.

Video spot ugledao je svetlost dana pred sam odlazak u Švajcarsku, gde će El Kachon održati dva koncerta:

  • Petak, 29. maj 2015. godine – MR. PICKWICK PUB, BADEN
  • Subota, 30. maj 2015. godine –  YU ROCK FOR LIFE, CIRIH

El Kachon (3)Bend sa bogatom koncertnom istorijom nakon Badena i Ciriha, vraća se na rodno tle, a tamo ih možete videti i čuti na sledećim mestima:

  1. jul – KKC PLOŠČAD DOLENJSKE TOPLICE
  2. avgust – CAFINHO, PIRAN
  3. avgust – GOSTIŠČE LOKA, NOVO MESTO

Za sebe kažu:

Naelektrisani smo i za bine, spremni i željni da zasviramo i široj publici. Ostvarujemo kontakte i izvan Slovenije, a već smo i zasvirali ponegde u komšiluku, u pripremi je i izlazak albuma za strano tržište. Na koncertima se držimo istinskog, sirovog rock’n’roll zvuka i ne obaziremo se na aktualne modne trendove. Preko muzike stičemo nova prijateljstva, delimo iskustva, učimo se od iskusnijih i kroz kreativnost i sviranje očuvavamo zdravu pamet.

Foto: Jernej Kokol

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here