Ustanova kulture Parabrod (Beograd) poziva na, izložbu i događaj dokumentarno sećanje – Vlada Divljan – Evergreen. Otvaranje je zakazano za petak. 25. mart, a početak je u 19 časova (Kapetan Mišina 6a). Postavku možete razgledati do 4. aprila. 


Vlada Divljan UK ProbrodDokumentarna izložba – inspirisana životom i radom Vlade Divljana svojevrsno je malo nepretenciozno podsećanje na refleksiju njegovog uticaja na razvoj urbane kulture ex YU regiona. Taj glas je i u prenesenom ali i u bukvalnom smislu, arhetipski zvuk jugoslovenske pop kulture. 
 
Kao što je i Vladina muzika puna emocije, bilo da je u pitanju mladalački bunt ili zrela ljubav, idejama za izložbu i događaje kojima želimo da obeležimo sećanje na njega, pristupamo lično i emotivno. Muzika Divljana se upija od rane mladosti i sa vremenskom distancom u kojoj su jednostavnost i jasnost njegovog jezika prve identifikacije sa Novim talasom i urbanim duhom grada u kom živimo. Upravo inspirisani tim nepokolebljivim duhom želimo da vidimo što više Divljanovih lica – dečaka, buntovnog adolescenta, pop zvezdu, prijatelja, predstavnika generacije, pesnika, emigranta, kompozitora, muža i oca… bez foliranja, nepotrebne šminke, suvišnih stihova, štrihova i suvoparnih floskula o pop kulturi.
 
Događaj u UK Parobrod podrazumeva –  pop up multimedijalu sačinjenu od Vladine (kako one iz Beča, tako i beogradske) porodične kolekcije predmeta i instrumenata, njegove do sad, široj javnosti nepoznate fotografije. Zatim tu su takođe i objektivi Goranke Matić i Zorice Bajin Đukanović, arhiva RTS i B92, kratak muzički program Vladinog prvog benda „Zvuk ulice” koji se u sastavu:Zdenko Kolar, Kokan Popović i drugi, ove godine okuplja povodom 40. godišnijce nastanka.
 
Izložba se realizuje u koprodukciji sa Rok muzejom i uz nesebičnu podršku njegovih prijatelja i Vladine, Dine Đurović. 
 
Ustanova kulture gradske opštine Stari grad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here