,,Dani koji izmiču” je promotivna kompilacija Kontakt konferencije i predstavlja jedno od mogućih lica regionalne scene. 

Lice muzičkog stvaralaštva aktuelnog trenutka predstavljaju Kontakt konferencija i emisija Bunt, najdugovečnija muzička emisija javnog servisa koja neguje kulturu alternativne scene. Sa svojim autorskim numerama na promotivnoj kompilaciji ,,Dani koji izmiču” našlo se 14 aktuelnih bendova i izvođača. Album ,,Dani koji izmiču” premijerno je predstavljen u emisiji Bunt 29. juna 2022. Branka Glavonjić, autorka emisije koja će uskoro obeležiti pune dve decenije kontinuiranog emitovanja, o selekciji i samom značaju ovakvih izdanja kaže:
,,Kompilacije koje sadrže pesme različitih autora i izvođača su za mene oduvek bile nešto najdragocenije na muzičkoj sceni, jer su one često dokument jednog vremena. Sa jedne strane one nose atmosferu neuhvatljivog momenta na rok sceni i daju mogućnost da upoznamo muziku mnogih autora i bendova koji u tom trenutku stvaraju. Sa druge strane, to je velika prilika za njih, da se čuje i bukvalno vidi i sazna ko su i šta rade. Ako su dovoljno uporni i predani svom stvaralaštvu, prostor koji dobiju na nekoj kompilaciji novi autori mogu iskoristiti na najbolji način u daljoj karijeri. Veliko mi je zadovoljstvo što su se na albumu ,,Dani koji izmiču” našli i bendovi sa Bunt rok festivala, i sigurna sam da ovih 14 pesama iz celog regiona neće ostati neprimećene.”

Kompilacija predstavlja i jedno od lica Kontakt konferencije koja se tradicionalno održava u Beogradu, svake godine u martu. Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu pored konferencijskog, izložbenog i koncertnog programa, ima i izuzetno značajan showcase deo kojim akcentuje perspektivne autore. Njih 14, od kojih su neki već nastupili na prethodnim izdanjima Kontakta, a neki će tek, našlo se na kompilaciji ,,Dani koji izmiču”, a koja je dostupna u CD formatu, ali i na svim relevantnim servisima za digitalnu distribuciju muzike: SpotifyDeezeriTunes.

Spisak pesama:

1. Viva Vops – Rasprodaja sreće
2. 16 osam 23 – Sveznajuća neznalica
3. Turbo Trans Turisti – Sivi dani
4. Zauvar – Kome d’uzme prase
5. Lijep ljepši najljepši – Baraba
6. Savana – Danima je vruće
7. Dina Jashari – Kopnezhi
8. Lagana sreda – Novo vreme
9. Fusnote – Dijagram života
10. Kratki s vremenom – Crni cvet
11. Sanitarium – Ja hoću više
12. Skier and Yeti – Tulipalo
13. Empathy Soul Project – Killin’ the Muse
14. Sabron – Chill 2022

,,Dani koji izmiču” objavljeni su uz podršku organizacije Sokoj i Centra beogradskih festivala – CEBEF.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here