MoveBreakers, česko – italijanska grupa objavila je novi singl i spot sa tekstom na srpskom jeziku. Ova pesma pod nazivom LifeStyle specificna je po tome što u njoj možete čuti srpski jezik. Tekst pesme je napisan na četiri jezika : italijanski, engleski, česki i srpski. Režiju spota potpisuje srbin Nenad Crnić, a kameru i montažu češki umetnik Karel Sejdl. Ovo je jedini evropski spot u kome ćete čuti srpski jezik.

MoveBreakers. veoma poznat bend. u Češkoj svira po svim prestižnim klubovima po Evropi, a  svoj dolazak u Srbiju najavljuju za iduću godinu. Pevač Antonio Cammarata, profesor nuklearne fizike, od mladih dana druži se sa Srbima i voli Srbe.  Ova pesma je dokaz da u Českoj vole Srbe, a čak se i Srbin pojavljuje u spotu i ima epizodnu ulogu.

“Svaki stih predstavlja trenutak mog života i želeo sam da trenutak koji sam živeo dočaram što bliže stvarnosti. Zato koristim različite jezike za različite stihove. Deo na srpskom podseća na trenutke kada sam upoznao nove prijatelje iz Srbije i kada sam ih upoznao sa svojim prijateljem sa Sicilije koji je došao u Pariz da me poseti („on je moj pritel iz Vulcano“, Etna). Znam da je to loš prevod na srpski, ali, samo zbog ovoga, to je bio moj loš način da govorim srpski u to vreme. Ipak, ovo je odličan način za povezivanje ljudi! To je naš stil života!” izjavio je pevač Antonio Cammarata

MoveBreakers objavili su svoj debi album Are you Here? u novembru 2017.godine koji je predstavio 12 originalnih pesama. Album je bio dobro prihvaćen od strane fanova, kao i od strane muzičkih medija. Album sa devet pesama Cocktail snimljen je tokom pauze na turneji 2020. godine, a usledio je u aprilu 2021. godine  i privukao veliku pažnju široke javnosti. Posebnost ovog sastava je sto je DJ Aleš Hyvnar ujedno i jedan od tri najbolja česka producenta i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada.

Bend čine pevačica Alena Krejčová, perkusionista, DJ i gitarista Aleš Hyvnar, rombonista David Kadlec,  basista Michal Rolčík i harmonikaš i pevač Antonio Cammarata. Muziku i produkciju za oba albuma je napravio Aleš Hyvnar. Tekstove stvaraju najviše Antonio i Alena ali i ostali članovi grupe.

MoveBreakers svira eksplozivnu mešavinu disko-fanka, popa, ali i italijanske narodne muzike ili hausa, drum’n’bass-a, trap-a ili dub-a koji svaki koncert pretvara u veliku zabavu. Na pitanje šta sviraju oni kažu da je to elektro cirkus.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here