Bunt Rok Masters, prvi je televizijski demo-rok festival, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, ali i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan nastavak jedanaestogodišnjeg postojanja emisije Bunt, jedine rok emisije u produkciji RTS-a, i jedanaestogodišnjeg postojanja festivala demo-bendova, Demo masters Radio Beograda 202.


brm

 

Jedna od poslednjih četvrtfinalnih večeri Bunt Rok Mastersa održana je u kultnom zaječarskom Ajriš Pabu (Irish Pub), koji je nedeljne večeri bio ispunjen vernom R n’ R publikom. Gradu na dva Timoka, predstavili su se sledeći sastavi: HURLEUR (Negotin), UPITAJ PRAH (Smederevo), KLINIČKA SMRT (Jagodina), STORM (Negotin), JEDI DŽEMA (Jagodina), HCZ (Zaječar), MEMENTO (Zaječar), VETO (Bor) i CROSSROAD (Knjaževac). 

Poslednje četvrtfinale biće održano danas, 26. januara u klubu “Feedback” u Nišu, gde će nastupiti 11 bendova. Detaljnije pogledajte OVDE. Prekvalifikacije su obavezne kako bi selekcija bendova bila što objektivnija. 

Bendove koji prolaze u naredni krug nadmetanja, dakle polufinale, bira žiri ali i publika, a rezultati će uskoro biti poznati. Na sajtu RTS-a možete pronaći pravila, odnosno “uputstvo” za dalji tok takmičenja. 

 

Polufinalna takmičenja

Tokom osam polufinalnih emisija u trajanju od oko sat vremena predstavljaju se po tri takmičarska benda koja uživo izvode po dve pesme. Uživo će dve pesme odsvirati i jedan afirmisani rok bend. Žiri u svakom polufinalu bira po jednog finalistu.

Bendovima koji ne prođu u finale biće postavljena jedna pesma iz polufinala na zvaničan sajt RTS-a i facebook stranicu Bunt rok mastersa. Na taj način biće uključena i internet publika koja će moći da glasa za dva finalna benda.

 

Finale

Finalni deo takmičenja biće zapravo celodnevni muzički događaj na otvorenom. Pored deset finalista Bunt rok mastersa, nastupiće i renomirani rok bendovi.

Svaki finalista će dobiti vrednu nagradu, dok prvoplasirani dobija 100.000 dinara, nastup na Festivalu Egzit 2015. i nastup u emisiji Bunt. Drugoplasirani bend osvaja nagradu u vrednosti od 50.000 dinara, ulazak u polufinalno takmičenje banjalučkog Demofesta i snimanje u Studiju 6 Radio Beograda.

Najmlađi bend, koji je nastupio pretposlednje četvrtfinalne večeri u Zaječaru, jeste MEMENTO iz istog grada. Ovi “neki novi klinci” sa prosekom godina 16, svoj pravac počeli su da grade 2011. godine i uprkos svojoj mladosti, oduševili su sve prisutne. Jedan od članova pomenutog sastava, Vladimir Jovanović, rekao nam je da oni sebe vide kroz rok, pank i pop zvuk.

Radite muziku, zato što je volite, a ne zbog para.

Imaju oko dvadesetak autorskih pesama i nastupaju za sada uglavnom u gradovima Timočke krajine. Od Bunt Rok Mastersa, očekuju proširenje publike i nadaju se prolasku. Imaju puno planova za budućnost, a jedan od je i prijavljivanje na konkurs, za nastup na Zaječarskoj Gitarijadi. 

foto: Milena Ilić i Raša Milojević

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here