Novi studijski album Brusa Springstina Only The Strong Survive , dvadeset prvi u njegovoj karijeri, izaći će  11.novembra pod etiketom Columbia Records.U pitanju je kolekcija od 15 velikih  soul pesama sa muzičkih kataloga legendarnih  etiketa poput  Motown, Gamble and Huff i Staxx. Pesme su lični favoriti Brusa Springstina, a na albumu gostuju Sam Moore (vokal), Rob Mathes (aranžmani za duvačke i žičane instrumente), dok prateće vokale pevaju Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr., Dennis Collins i Fonzi Thornton. 

Želeo sam da napravim album na kome samo pevam. A ne postoje bolje pesme  od velike američke pesmarice šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Inspiracija su mi, između ostalih  bili Levi Stubbs, David Ruffin, Jimmy Ruffin, the Iceman Jerry Butler, Diana Ross, Dobie Gray i Scott Walker. Trudio sam se da ih što bolje predstavim i njih i fantastične kompozitore ovih proslavljenih nota. Moj cilj je bio da savremena publika doživi njenu lepotu i radost, kao što sam i ja, kada sam prvi put čuo te pesme. Nadam se da ćete uživati u slušanju baš kao što sam ja uživao u pravljenju ovoga albuma“, izjavio je Bruce Springsteen.

Only The Strong Survive je snimljen u studiju Thrill Hill Recording u Nju Džersiju. Producent je Ron Aniello, tonski snimatelj Rob Lebret, a izvršni producent Jon Landau. 

Prethodni album američkog kantautora, Letter To You (2020, Columbia Records) debitovao je po izlasku na prvim mestima top lista u 11 zemalja. 

Februara naredne godine, Bruce Springsteen i The E Street Band kreću na veliku međunarodnu turneju, za koju je već sada prodato preko 1.6 miliona karata širom SAD i zemalja Evrope.

Poslušajte prvi singl sa budućeg albuma, obradu kompozicije “Do I Love You (Indeed I Do)”, koju je napisao i otpevai Frank Wilson.

Pogledajte spot za “Do I Love You (Indeed I Do)” čiji reditelj je Thom Zimny.

Pogledajte posebnu video poruku koju je snimio Springsteen  vezano za album Only The Strong Survive.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here