U subotu, 24. februara, u kultnom beogradskom klubu TRAMVAJ nastupiće borski bend NEW DEAL. Početak nastupa jednog od najboljih cover sastava zakazan je za 21 sat. New Deal je u dosadašnjoj dugoj karijeri nastupao i nastupa na raznim manifestacijama i u klubovima na ex – Yu područiju, kao i u Bugarskoj i Rumuniji. Binu su delili sa gotovo svim poznatim imenima domaće scene, kao što su Riblja Čorba, YU grupa, Kerber, Van Gogh, Atomsko Skloniste.


New Deal je nastavak autorskog benda „Lizard“ iz devedesetih, koji je imao dobrog odjeka kod publike.  Kao pobednik zimske Gitarijade 1995. godine, bend Lizard direktno se plasirao u takmičarski deo najdugovečnije rok manifestacije iste godine.

  1. na Gitarujadu dolaze pobedom prilikom kvalifikacija, koje su održane na Malom stadionu u Boru. Treba pomenuti i to, da je Lizard pobedio 1993. godine na zimskoj Gitarijadi, da bi 1994. nastupio na istoj manifestaciji kao gostujući bend.

Na Radiju 202  u februaru 1996. godine  bili su u finalu za  Hit mesecea sa pesmom „Strah od letenja“  i bili drugi, izgubivši od grupe Viktorija. Takođe, na osnovu Gitarijada, 1995. gostuju u emisijama GARAŽA i RITAM SRCA na prvom programu RTS-a u dva navrata. Na radiju iz Kikinde bili su  pobednici Hita meseca, dva meseca za redom, sa pesmom „Mrak“.

New Deal je cover sastav koji će vas kvalitetnim i energičnim koncertom provesti kroz hitove koji su obeležili muzičku istoriju, ali ćete imati prilike da čujete i trenutno aktuelne pesme svetske scene.

Što se njihovog daljeg rada tiče, kako stoje stvari autorska priča je i dalje prisutna i kako kažu, saga se nastavlja. Nedavno su na svojoj fejsbuk stranici objavili sirov materijal za autorsku pesmu “Balada”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here