Nastupima pobjednika partnerskih festivala iz regiona ušli smo u drugo festivalsko veče. U još jednu veselu noć uveo nas je zagrebačko-subotički trio From Another Mother.Ovaj trio večeras je nastupio kao pobjednički bend partnerskog festivala „Omladina“ iz Subotice. Nastup je obilježio je jako kreativan pristup a posebno gitarista koji je svojom energijom definitivno opravdao status pobjednika.

004A0242
U skladu sa praksom promocije manje afirmisanih bendova iz Crne Gore i regiona festival je sinoć ugostio i beogradski bend Degeneza, koje je titulu najboljeg poneo sa BUNT rock festivala.

Jedna od nekoliko premijera na festivalu jeste nastup benda Nežni Dalibor koji prvi put nastupa u Crnoj Gori. Na njihov nastup u Nikšiću publika je dugo čekala pa ne čudi jako dobra atmosfera na tvrđavi.
Ivica Marković, frontmen benda, rekao je nakon nastupa da mu se sviđa što izbor izvođača na Bedem festu nije tipičan, pošto je uglavnom svuda manje više ista ili slična lista bendova. Iz tog razloga smatraju da treba podržati ovakva dešavanja gde može da se čuje i nešto drugo, što bi rekli miks mladosti i iskustva.

004A0248Tačno u 22h došao je red i na najviše očekivanog izvođača druge večeri 7. Bedem festa.

004A0285

Nakon što je publika na tvrđavi juče imala priliku da čuje S vremena na vreme, večeras je pred njih izašao jedan od predstavnika Jugoslovenskg novog talasa, zagrebački bend Aerodrom. Bend predvođen Juricom Pađenom, svirao je svoje dobro poznate hitove Obična ljubavna pjesma, Što si u kavu stavila, Digni me visoko, Fratello i druge.

Tokom izvođenja numere Tvoje lice ovom kultnom sastavu na bini se pridružio i Petar Šundić.

Numerom Stavi pravu stvar na pravo mjesto, Aerodrom je završio svoj nastup pred publikom u kojoj su se mogla videti i deca i mladi, ali i oni nešto stariji, koji su uz ovaj bend odrastavli ili proveli svoje srednjoškolske i fakultetske dane.

Za ljubitelje oštrijeg zvuka i moćne energije uslijedio je nastup beogradskog benda E-Play na glavnoj bini pola sata prije ponoći. Započli su nastup instrumentalom koji je publika prihvatila sa oduševljenjem uživajući u njihovim numerama.

Q29A0346
Da je atmosfera bila i više nego dobra pokazuje i bakljada koja je krenula tokom njihovog nastupa.

Avangardni, drugačiji, autentični i energični LAKA započeo je svoj nastup nešto prje 1 sat nakon ponoći. Kako mlađa, tako i starija publika uživala je u njihovim nastupima a Laka će kako je rekao otići sjutra na kafu u jednu nikšićku porodicu.

Q29A0352
ALEX Kelman uskoro može preuzeti ulogu domaćina na Bedem festu s obzirom da su i prošle godine nastupili istom.
Za fenomenalan kraj druge večeri rezerevisali smo nastup sve popularnijeg repera iz Tuzle – FRENKIE-a.

Više puta Frenkie je pozivan na bis i uz velike ovacije publike koja je strpljivo ostala do kraja da čuje bosanskog repera. Oni koji su ostali do kraja svjedoci su fenomenalnog nastupa koji ruši svaki umor i pospanost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here