“I’m In”  je uvod u njihov budući album True North koji će se u prodaji pojaviti 21.oktobra (RCA Germany/Menart).

Elegična i ranjiva “I’m In” otvara nam vrata albuma True North sa optimističnim stihovima: ““Breathe in, Just breathe, There are times, Good times after these” koje na emotivan način iznosi frontmen benda, Morten Harket.

Novim singlom  i budućim albumom, a-ha najavljuju novu fazu u svojoj karijeri, koja je počela svetskim probojem singla “Take On Me” (1985) koji je i dan danas rado slušan, dok je video spot ove pesme čini se još čuveniji, što dokazuje njegov broj pregleda na kanalu You Tube i činjenica da se od 17. februara 2020.godine nalazi u odabranom klubu spotova koji su premašili jednu milijardu pregleda! Takav iznenadni uspeh mogao je od njih da načini “one hit wonder” ali umesto toga, Magne Furuholmen, Morten Harket  i Paul Waaktaar-Savoy su nastavili da brižljivo, kvalitetno i uporno grade svoju karijeru, nastojavši da uvek idu samo napred..

O singlu  “I’m In”, čiji je autor, Magne  kaže :

” I’m In je pesma o potpunoj posvećenosti i pružanju podrške nekome ko je uznemiren. Prava posvećenost je čin vere u drugo ljudsko biće. Svi znamo koliko je teško dati bezrezervnu i bezuslovnu podršku nekome. ali je to ono što je potrebno da bi se dogodilo nešto vredno80-ljubav, prijateljstvo,promena, samousavršavanje, karijera, ali i bolji svet.Naravno da je to lakše reći nego učiniti, ali počnimo prvo sa pokazivanjem stava, a zatim izgovaranjem reči. Posle toga sledi naporan rad da bi se realizovao potencijal koji vaša  vaše povećenost može doneti svetu oko nas. Bez ovakvog stava, sve se samo zaglavi u konfliktima, sumnjama i strahovima. Samo reci “Ja sam za”.

True North je  prva nova kolekcija pesama grupe a-ha nakon albuma Cast In Steel (2015), na kome će se nači 12 pesama, od kojih je 6 napisao Magne, a drugih 6 Paul, dok su gosti Arctic Philharmonic, norveški orkestar. Naslov albuma se odnosi na mesto snimanja,  koje se odvijalo u norveškom gradu  Bodø, 90 km iznad arktičkog kruga. Bodø je prvi arktički grad koji će biti evropska prestonica  kulture 2024.godine.

Album će pratiti i istoimeni dokumentarni film, o kome više kaže Paul:”Prvo smo imali ideju da snimimo jednu “živu” probu benda, onda smo poželeli da zabeležimo snimanje albuma u studiju, a onda se ideja proširila  na to da osim albuma predstavimo i gradić u kome smo snimali, koji je portret života na Severu, što nas je dovelo do multidimenzionalne priče u čijem srcu je naša povezanost sa prirodom koja nas okružuje.Reditelj filma je naš dugogodišnji saradnik Stian Andersen, a spot za “I’m In” definiše i inkapsulira   duboko upečatljivu i nedokučivu oblast pravog Severa”.

Album True North biće dostupan na digitalnim servisima, formatu regularnog i deluks CD izdanja, kao i na dvostrukom (recikliranom) vinilu,odnosno  dvostrukom obojenom vinilu (limitirano) od 21.oktobra (RCA Germany/Menart).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here