Knjaževac može da se pohvali jednom od najstarijih manifestacija na  Balkanu. Studentska smotra počela je 1962. godine. Između ostalih, a što je u domenu rok muzike, unutar zidina Gurgusovačke kule nastupiće: “Riblja Čorba”, “Vlatko Stefanovski” i bend “New Deal” iz Bora. Svi programi na 53. Festivalu kulture mladih Srbije, osim žurke 12.08. su besplatni!

b0ra

Karte za žurku 12.08. u Gurgusovackoj kuli možete kupiti po ceni od 200 dinara u centru grada na štandu Festivala, gde se možete i upoznati sa programom. Broj karata je ograničen!

Bend New Deal  svoju karijeru počeo je 1992. godine, pod imenom “Lizard”, u to vreme ovi momci bili su posvećeni autorskom radu. Lizard je učestvovao na raznim manifestacijama poput Gitarijade, neka prva mesta osvajao, a neka ( pod velikim znacima navoda) „opravdano gubio“.

53 nd

Nakon 2000. godine, grupa menja ime u New Deall” i pretežno se bavi obradama. Raduje činjenica da bend priprema nove stvari u svojoj režiji.

Riblja Čorba koju ne treba posebno predstavljati, održala je pre samo par dana odličan koncert na 48. Gitarijadi i 18. Moto skupu u komšijskome Zaječaru. U Knjaževcu su 9. avgusta, a pre njih nastupa pomenuti sastav iz Bora.

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski, stupa na binu  11. 8. 2014. godine. Kroz njegovu muziku prolazi etno zvuk, rok i džez. Jedan je od osnivača legendarne jugoslovenske grupe “Leb i Sol”.

Sve bliže informacije potražite na portalu  FESTIVAL KULTURE MLADIH SRBIJE ili putem profila FKMS.

 

Fotografija se ne sme koristiti bez dozvole autora 

DO NOT USE WITHOUT MILENA ILIC’S PERMISSION 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here