Vaučeri za komplete ulaznica za 32. Beogradski džez festival od danas se mogu zameniti za ulaznice, na prodajnom mestu Eventima u Domu omladine Beograda, Dečanska 1.


32-bjf-vizuali-02Beogradski džez festival ove godine biće održan od 26.10 do 30. oktobra u Domu omladine Beograda i Sava Centru, a publici predstavlja ukupno 21 koncert najprestižnijih muzičara iz sveta, regiona i Srbije.

Nastupi su raspoređeni u blokove: dva koncerta u večernjem programu od 19.30 i još dva koncerta u noćnom programu od 23.00, a za svaki blok važi jedna ista ulaznica. Sa stanovišta publike – uz već proveren visok renome i aktuelnost umetnika – ovakva pristupačnost cena ulaznica čini BDŽF svakako najboljom ponudom na muzičkom tržištu, kad su u pitanju festivalske produkcije u našoj zemlji.

Beogradski džez festival, kao i obično, slavi umetničku muziku kao avanturu duha, te našoj publici daje uvid u najvažnije tokove savremenog džeza. Pored mnogih umetnika iz celog sveta, među kojima su neke od najvećih džez zvezda današnjice (Avišaj Koen, Džek Didžonet, Dejv Holand, Antonio Serano, Alfredo Rodrigez…) u programu od 23.00 u sali Amerikana Doma omladine ekskluzivno predstavljamo novu skandinavsku školu džeza. Ovu selekciju svakako predvodi vizionarska fugura Torda Gustavsona i njegovog kvarteta, čiji inovativni ambijentalni zvuk je otvorio put mnogim novim džez umetnicima (28.10). Iste večeri pažnji smelih slušalaca preporučujemo tvrde improvizacije sastava All Included, mešanog norveško-švedskog porekla, koji ispituje nove granice džez ekspresivnosti. Mladalački, pomalo otkačeni Horse Orchestra 29. oktobra doneće nam iznenađujuću energiju koju unose u evropsku džez muziku i već su nagrađivani kao najbolji novi sastav iz Danske. Posebno ekskluzivnu ponudu programa predstavlja premijerni koncert izuzetno talentovane pijanistkinje sa Islanda, Sunne Gunnlaugs i njenog trija 26. oktobra, koji donose poetsko čitanje džeza za 21. vek.

Sve je spremno za PLANETU DŽEZ na 32. Beogradskom džez festivalu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here