Danas je u Muzičkoj kući Metropolis održana promocija novog izdanja grupe Goblini – “Jednina”. Brojni pripadnici sedme sile , fanovi benda i  kolege su prostor MKM ispunili do poslednjeg mesta.

Photo: Milena Ilic

Posle današnje, najavljena je i večerašnja promocija u Shamrock baru u Novom Sadu, a već sutra Goblini počinju koncertnu promociju nastupima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Beogradski koncert, najveći do sada, najavljen je za proleće 2020. godine, a prvi spot sa ovog izdanja, za pesmu “Ti si taj” biće premijerno prikazan večeras u emisiji “Bunt”.

Golubu je adresa već godinama u Jordanu, gde se bavi humanitarnim radom, pisanjem knjiga i naravno, pisanjem tekstova za Gobline, a kako i sam priznaje, nije lako da se album snimi sa različitih kontinenata, međutim, smatra da su uspeli da naprave “najozbiljniji i najkvalitetniji album do sad”. – To ludilo traje već 10 godina. Dobra organizacija je naravno najvažnija. Nekad u avionu imam sreće da odspavam, nekad nemam, pa direktno stajem na binu… Nije lako, ali uspevamo. Što se tiče rada na novim pesmama, srećom tu je tehnologija 21. veka, razmenjujemo fajlove, šaljemo jedni drugima šta smo napravili. Ideje se razmenjuju, ali se najviše ipak uradi kad smo zajedno – zaključuje Golub.

Album “Jednina” je trenutno dostupan na CD -u i na većim digitalnim platformama, dok se objavljivanje vinila očekuje početkom sledeće godine. Tada nas očekuje i reizdanje albuma “Istinite priče”.

Album “Jednina”, sa 10 novih autorskih pesama izašao je posle 6 godina diskografske pauze grupe Goblini i to u godini jubileja. Metropolis Music ove godine slavi 25 godina rada, a ove godine se narvšava i tačno 25 godina od objavljivanja albuma “Istinite priče”, kao i 20 godina od objavljivanja albuma “Re Contra” – koje je, takođe, objavila, izdavačka kuća Metropolis Music.


IZVOR: Headliner

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here