Kontakt, čije treće izadanje očekujemo u Beogradu od 20-23. marta 2019. najavljuje bogat i raznovrstan muzički program. Tokom festivala nastupaju nastupe Partibrejkers, Eyesburn, Jon Spencer & Hitmakers, Irie FM, Goblini, Zoster, Urban & 4, FIT…

Koncertni deo Kontakta u sredu, 20. marta u klubu Subbeerni centar otvara hrvatski psihodelik punk bend – M.O.R.T. i ruski sastav ПАСОШ (čiji je frontmen Beograđanin Petar Martić), a u klubu Elektropionir nastupiće bendovi The Trigger (beogradska petorka koja je privukla pažnju internacionalnih izdavača zahvaljujući svom izdanju na engleskom jeziku, a  koji će premijerno izvesti ovom prilikom u Elektropioniru) i bendovi S.U.S i Moreuz.

Drugog dana Kontakta, u četvrtak 21. marta u klubu Subbeerni centar nastupa poznati američki muzičar Jon Spencer sa pratećim bendom The Hitmakers, sa kojim izvodi svoje najveće hitove. Beogradska publika već je imala priliku da ga sluša u okviru njegovog poznatog sastava Jon Spencer Blues Explosion.

Tokom Kontakta, u Beogradu gostuje projekat Rijeka 2020 evropska prestonica kulture, za koji je osmišljen poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija, a u klubu Elektropionir, u sklopu Kontakta predstaviće se koncertom kultne riječke grupe FIT.

Trećeg dana Kontakta, u petak, 22. marta, zvezde muzilkog programa su Partibrejkers u Hali sportova, „Ranko Žeravica“, koji posle tri godine ponovo sviraju za beogradsku publiku. Osim njih, zvezde tog dana su i jedan od najpopularnijih domaćih bendova Irie FM u klubu Subbeerni centar, Stereo Banana i Helem Nejse u Elektropioniru.

Poslednjeg dana Kontakta, u subotu, 23.marta  glavni muzički program održava se u Hali Sportova „Ranko Žeravica”, kada nastupaju poznati beogradski bendovi Eyesburn, Goblini, Zoster, dok nas u klubu Subbeerni centar očekuje nastup hrvatskog satava Urban&4. U klubu Elektropionir poslednje večeri Kontakta nastupa bend Stray Dogg, koji će pored poznatih hitova, svirati pesme sa hvaljenog albuma „Look At The Moon”.

Kontakt ove godine po prvi put predstavlja tri programske celine, koje će okupiti veliki broj profesionalaca i ljubitelja muzike:

·         KONFERENCIJA – panelski i tribinski program koji se održava u Marsh Open Spaceu i na Spratu pokriva najznačajnija festivalska pitanja i aktivnosti

·         EKSPO – specijalizovani izložbeni B2B i B2C program, posvećen je festivalima i muzičkom biznisu

·         MUZIČKI PROGRAM

Kompleti ulaznica, u ograničenom broju, u kojem se nalaze propusnice za sve programske celine i sve koncerte, u prodaji su od 5. marta 2019. po povlašćenoj ceni od 5.000 dinara. Pakete je moguće kupiti u klubu Zaokret u Cetinjskoj 15 i kafeu Šikarica u Skadarskoj 22.

Pojedinačne karte za sve koncerte muzičkog programa Kontakta mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Tickets i u kafeu Šikarica u Skadarskoj 22.

Kontakt za cilj ima, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji poslednjih godina uveliko imaju uticaj na privredni razvoj regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here