Novi singl Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django group najbolji je dokaz univerzalnosti Arsenove muzike.

„Treći singl s našeg albuma „Zoran pjeva Arsena“, pjesma s dva naslova „Ako priđeš bliže (Zagrli me)“ je najbolji dokaz univerzalnosti Arsenove muzike i tekstova. Pesma u našem aranžmanu zvuči kao da je napisana za gypsy swing. Melodija i poetika stihova na krilima zaraznog ritma budi noge u ples, ruke u pljesak i grla u zajedničko pevanje refrena. Priđite bliže i dopustite, da vas zagrli na svoj novi način, nestašno i nježno“ poručio je  Zoran Predin  prilikom predstavljanja novog singla.

Novi studijski album „Zoran peva Arsena“ predstavljen je krajem februara, a ova dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću pobudila je veliki interes iz cele regije. S našim vrhunskim muzičkim virtuozom i pesnikom Zoran Predin dugo je prijateljevao i plodno sarađivao te su se, nakon velikog uspeha albuma „Matija svira Arsena“, rodile ideje za dodatne umetničke varijacije okupljene na albumu takođe prigodnog naziva – „Zoran peva Arsena“.
 
 Kao i sve pesme s albuma, uz ranije predstavljene singlove „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“, predivna pjesma „Ako priđeš bliže (Zagrli me)“ nastala je u saradnji s fenomenalnim Damirom Kukuruzovićem i njegovim bendom Django Group.
 
U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina pesme Arsena Dedića dobivaju potpuno nove boje i zrače dosad skrivenu poetsku energiju, koja krasi samo stvarno vrhunske pesme. Kao poseban gost na albumu se pridružio i slavni pijanista Matija Dedić, koji je svojim jedinstvenim muzičkim umećem, pesmama dodao majstorsku autentičnost prve kategorije.
 
„Zoran pjeva Arsena“ je 40. po redu album Zorana Predina, a zanimljivo je i da je objavljen u godini u kojoj slavi ovaj uspešan kantautor slavi 40. godina plodonosne karijere koju će nakon rasprodanih koncerata u K.D. Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te Cankarjevom domu u Ljubljani proslaviti nizom nastupa delom Hrvatske i regije.

„Zoran pjeva Arsena“
10.05. Centar Gervais, Opatija
11.07. Labin
27.7. Zagvozd
28.07. Tvrđava Sv.Mihovila, Šibenik
20.11. Kombank dvorana, Beograd

U slavljeničkoj godini Predin nastavlja i sa predstavljanjem svoje druge knjige „Glavom kroz zid“ objavljenje u izdanju Frakture.

23.04. Dubrovnik, 24.04. Omiš, 25.04. Poreč, 13.5. Rijeka, 14.06. Velika Gorica, 27.06. Đakovo, 04.07. Kastav, 11.07. Čakovec, 12.07. Gornja Stubica, 13.07. Stinica, 14.07. Tribalj
Naslovna fotografija: Mateja Mirt

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here