Priručnik Janga Trovača: „Savršeno normalni“ ljudi


Nedavno je u zaječarskom Omladinskom centru, između ostalih fantastičnih koncerata, održan još jedan. Ne samo da je bio odličan i ne samo da me je vratio u srednju školu, a možda i neko bolje vreme, povrh svega svirka određene skupine momaka bile je i više nego potrebna. Naravno, govirim o bendu „Priručnik Janga Trovača“ iz Zaječara. Neke pesme nismo dugo čuli, a kada smo se podsetili shvatili smo da veliki broj stvari o kojima ove pesme govore, vreme nije promenilo.


Mada, nisu viđeni od 2008. godine to ih nije sprečilo da Omladinski centar ispune do poslednjeg mesta, gde smo svi mi ponovo te večeri bili „savršeno normalni“. Pored velikog broja nastupa, gde mi prvi na pamet pada onaj u sada već zatvorenom Domu omladine, kao koncertnom prostoru, koji je prosto obilovao uspomena i rok istorijom, a nekako  slika o njima  vraća me i na 39. Gitarijadu, kada su proglašeni za najbolji bend od strane publike na najdugovečnijoj rok manifestaciji. Za neke mlađe generacije koje nisu imale prilike da ih upoznaju, možemo reći nešto o njima, a što se može i pročitati u kratkom tekstu, u vidu biografije, koji su objavili na svojoj fejsbuk stranici.

Priručnik Janga Trovača, ideja koja je nastala 1997. godine po filmu o istinitoj ličnosti Grejemu Jangu. I tada kao i sada predstavljamo kombinaciju razlicitih stilova: reggae, ska, dub, drum’n’bass, funk, jazz. Prvi nastup bio je 1997. godine u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru, a zatim i 1998. godine u Domu vojske Zaječar. U periodu od 2000 – 2004. godine uglavnnom se radilo na stvaranju pesama, da bi 11. septembra 2004. debitovali u basti Fakulteta za menadžment na koncertu “Bridges over Zajecar’s waters”. Jedno od najvažnijih dostignuća je pobeda na Zaječarskoj Gitarijadi 2005. godine, po oceni publike. Ređale su se svirke u Zaječaru i u gradovima Timočke Krajine, Klub Filozof Beograd, Berkovica ( Bugarska ) na festivalu “Berkstock 05” sa legendarnim bednom The Exploited, “Berksock 06” sa Tribute Deep Purple sa Joey Lee Tarnerom i najboljim Bugarskim ska bendom Uikeda, samostalni koncert u SKC-u Beograd, Dom omladine Beograd ( predgrupa sastavu Bad Copy), Demo Masters radio 202. Godine 2008. bend odlazi na pauzu sve do 2017. kada se ponovo okupljamo i sa još vise energije, snage, iskustva krećemo ponovo sa radom.

Bend čine: Predrag Nikolić ( gitara , glas ), Nenad Jankulović ( gitara , glas ), Vladimir Petkovic ( bubanj ), Bojan Nikić ( bas gitara ) i Milan Petković- Rasta brat ( perkusije ).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skorašnji članci

Borski NEW DEAL nastupa u Omladinskom centru u Zaječaru

U subotu, 20. januara, u Omladinskom centru Zaječar nastupiće borski […]

Nišville: Specijalni popust za Nišville 2018 do 20. januara

Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2018“ održaće se od 3. […]

EXIT puni tvrđavu: Stiže osmostruki dobitnik Gremija

Nakon što je objavio novu eru mts Dance Arene sa […]

Preminula pevačica benda The Cranberries

  Pevačica benda The Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je danas […]

Zagreb: Balkan Rock Party

Na ovoj balkanskoj žurci /tulumu/ partiju/ igranki uz DJ Knežu, […]

The Breeders novim singlom najavili peti album

Kultni američki aternative rock bend The Breeders najavio je svoj […]

18 godina Hip Hop kulture u Zaječaru

Povodom 18 godina postojanja Hip Hop kulture u Zaječaru u […]

Dark Tranquillity konačno u Srbiji

Dark Tranquillity, jedni od pionira geteborške škole death metala, premijerno […]

Nothing More objavio novi video spot

Jedan od trenutno najaktuelnijih američkih rock bendova Nothing More objavio […]

ZEMLJOTRES u Boru

U subotu, 23. decembra, u borskom klubu „Piano Bar“ nastupiće […]