Belgrade Beer Fest očekuje rekordnu posetu turista i ove godine besplatan prevoz za sve posetioce


Tradicionalni beogradski festival piva Belgrade Beer Fest biće održan od 16. do 20. avgusta, a očekuje se da će ove godine manifestaciju posetiti rekordni broj turista. Za domaće i strane goste, pripremljeni su i brojni programski noviteti i pivske zone, a posetioce festivala, uz besplatan ulaz, očekuje čak 37 nastupa domaćih, regionalnih i svetskih zvezda na dve bine.


Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest već petnaest godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz najraznovrsnije pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača. Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Belgrade Beer Fest, iz godine u godinu, veliku posećenost festivala koristi da sporovodi društveno-odgovorne i humanitarne kampanje, kao i akcije koje posetiocima omogućavaju ugodan boravak i maksimalnu bezbednost na festivalu.

„Društvo, ko vozi kući?“ jedna je od najznačajnijih akcija odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju, koju već petu godinu zaredom organizuje kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd (GSP), Poslovnim udruženjem drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ i Belgrade Beer Fest-om. Kao i prethodnih godina, za sve posetioce će biti obezbeđen besplatan gradski prevoz za dolazak i odlazak sa festivala do četiri ključne tačke u Beogradu, a biće organizovan i međugradski prevoz iz Novog Sada, Niša i Kragujevca. Pored besplatnog prevoza, posetioci će moći da učestvuju i u interesantnim edukativnim aktivnostima na temu odgovorne konzumacije, koje ih očekuju na Safe zoni u okviru festivala. Pre početka festivala posetioci će biti informisani o načinu prijave za međugradski prevoz i redu vožnje gradskog prevoza.

Među novinama, koje će posetiocima omogućiti lagodniji provod na festivalu, je svakako i partnerstvo sa kompanijom VISA. Gosti Belgrade Beer Festa će, po prvi put, imati priliku da plaćaju brzo, sigurno i pouzdano VISA beskontaktnim karticama. Ovaj inovativni način plaćanja biće omogućen na čak sto terminala na Belgrade Beer Fest-u, što će značajno poboljšati kvalitet usluge i posetiocima omogućiti još više vremena da uživaju u zabavi i koncertima, bez čekanja u dugim redovima.

U cilju podizanja svesti o značaju i važnosti reciklaže, Belgrade Beer Fest devetu godinu za redom u saradnji sa Ball Packaging Europe, Recan fondacijom za reciklažu limenki za piće i partnerima organizuje društveno-odgovornu i ekološku kampanju Biram da recikliram.

Recan fondacija ove godine promoviše i svoju kampanju pod nazivom Svaka limenka se računa, koja će posetiocima pružiti mogućnost da limenke za piće recikliraju na više punktova u okviru festivalskog prostora. Na Beer Festu će ove godine biti postavljene tri pametne prese za aluminijumske limenke koje će raditi po principu preuzimanja besplatne online aplikacije „Solagro – Future of recycling“ koja će biti dostupna na internetu od 8. avgusta.

Potrebno je da korisnik kreira svoj nalog na aplikaciji, donese prazne limenke na štand Recan fondacije, gde se ubacivanjem limenki u pametnu presu obračunavaju bodovi i na taj način posetioci dobijaju zanimljive nagrade. I po završetku festivala, putem ove aplikacije posetioci će moći da prikupljaju bodove na još nekoliko lokacija u Beogradu, na kojima će biti postavljene pametne interaktivne prese.

Na Recan štandu na platou kod ulaza 1, biće postavljen i Točak sreće, gde će posetioci koji donesu minimum tri prazne limenke imati mogućnost da osvoje neku od nagrada partnera kampanje Biram da recikliram.

A u čast 15. rođendana Belgrade Beer Festa na Ušću će biti postavljena i posebna, dva metra visoka, metalna instalacija BEER FEST. Moderna instalacija u obliku 3D slova biće jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg festivala piva.

Slova će se svakodnevno, tokom pet festivalskih dana, puniti praznim limenkama, a selfi sa BEER FEST 3Dslovima sigurno će biti važna tema na društvenim mrežama tokom 15. Belgrade Beer Festa.

Vidimo se na Ušću!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skorašnji članci

Bend New Deal prvi put u Tramvaju (Beograd)

U subotu, 24. februara, u kultnom beogradskom klubu TRAMVAJ nastupiće […]

Spremni !? Demofest jedanaesti put otvara konkurs za regionalne demo bendove

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova u ovom dijelu Evrope, […]

Northwest (UK) u Novom Sadu i Kragujevcu

Eksperimentalni dream pop bend iz Engleske, Northwest, održaće koncert 21. […]

Memorijalni koncert za Floksija

Na dan rođenja zaječarskog muzičara Branislava Nikolića – Floksija, koji […]

Omar Hakim & Rachel Z “OZ Experience” na Nišvilu

  Jedan od najpoznatijih bubnjara na prelazu iz starog u […]

Demofest – zahvalnica Ministarstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine

Demofest, regionalni festival za afirmaciju demo bendova, koji ove godine […]

STONED HEADS ponovo u Zaječaru

U petak, 2. februara, u Omladinskom centru u Zaječaru ponovo […]

Borski NEW DEAL nastupa u Omladinskom centru u Zaječaru

U subotu, 20. januara, u Omladinskom centru Zaječar nastupiće borski […]

Nišville: Specijalni popust za Nišville 2018 do 20. januara

Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2018“ održaće se od 3. […]