Četvrti Pozitivan koncert održava se u petak, 4. decembra, u klubu „The Quarter“ u organizaciji Udruženja Prevent. Nastupaće četiri benda: Sopot (Banja Luka), HiQulus  (Novi Sad), Krstaši (Kraljevo) i Das Rage (Vukovar). Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja Prevent.


pozivnica Pozitivan koncert 4Nakon prošlogodišnjeg učešća na tri najveća novosadska događaja: Exit festivala, Festivala uličnih svirača i Koncerta godine, Sopot je pridobio armiju novih fanova u Novom Sadu. U decembru se vraća  da nakon skoro godinu dana podseti novosadsku publiku na svoje vrlo popularne  pesme poput “Energetsko more”, “Beskonačnost”, “Jesmo kako nismo”, “Izvor”, “Kosmos”, “Era informacije” i mnoge druge uz koje se neumorno skače jer energija koju šalju sa bine je zarazna i nepredvidiva.

Sopot je osnovao Petar Topalović 2006. godine i do sada su izdali tri albuma: “DuBalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”. Aktivni su u celom regionu, ali put ih je neretko vodio i mnogo dalje od svoje matične zemlje te su se predstavili i publici u Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj…

Kao i prethodnih godina, jedan od izvođača na koncertu je predstavnik mlađe generacije novosadskih autorskih bendova. Ove godine novosadsku scenu predstavljaće bend HiQulus koji će takođe predstaviti numere sa svog prvom studijskog albuma koji je u pripremi, a čiji je izlazak najavljen za početak naredne godine.

HiQulus je novosadski kvintet koji u okviru svog izražavanja kombinuje progressive, altern, elektroniku i heavy sekvence prepune efekata, ambijenata i dnb ritmike i objedinjuje ih u jedinstvene aranžmane. HiQulus iza sebe ima EP izdanje “Water above” (2013). Diskografiju će dopuniti albumom “UniQue” čiji je miks u toku. Produkcija albuma potpisuje Dragan Alimpijević Pik.

Das Rage je vukovarska electro-pop senzacija, koji je ovogodišnjim debi albumom u vrlo kratkom vremenu pridobio izuzetnu naklonost publike i muzičke kritike. Njihov nastup rezultat je saradnje sa HGF demo festivalom.

Kraljevački punk rock bend Krstaši premijerno će se predstaviti novosadskoj publici svirajući pesme sa prvog albuma koji će biti objavljen uskoro. Sa ovog albuma već su poznati  singlovi “Ja želim”, “Poslednji dan”, “Računajte na nas”, “San” i himna benda “Nikad ne smeš da odustaneš”.

  • SATNICA

20.44h – prateći program

U okviru pratećeg programa Udruženje Prevent predstaviće se zanimljivom igricom, a najuspešnijim učesnicima podeliće i simbolične poklone. Udruženje Remiks predstaviće rezultate projekta “Novi Sad-grad za mlade” koji je podržan od strane EXIT fondacije u okviru kandidature Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu mladih 2018.

21h – muzički program

21-21.45h Das Rage

22-22.45h Krstaši

23-23.45h HiQulus

00-01.30h SOPOT

ULAZ JE BESPLATAN.

Pozitivan koncert održava se u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja “Prevent” uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada. Prijatelj koncerta je Hotel “Novi Sad”.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here