Rundek Cargo Trio vraća se pred beogradsku publiku koncertima 12. i 13. juna u „Barutani“ gde će promovisati svoj novi CD album „Mostovi“, koji će izdati u Srbiji promoterska kuća Long Play.


Rundek Cargo Trio

Kreće akcija zvana ‘Mostovi’… izlazak albuma, koncerti, bine, druženja… čuda sva…!!!“, poručuju gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić.

Long Play zvanično objavljuje „Mostove“ 25. maja – od tog dana disk se može dobiti isključivo uz kupljenu ulaznicu, za neki od dva beogradska koncerta, koja košta 1.500 dinara. Kupovina CD+ulaznice ići će samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima – blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Bilet servisu na Trgu Republike i u Šoping centru „Ušće“.

Uz to, za koncerte Rundek Cargo Trija u beogradskoj „Barutani“ do 25. maja trajaće pretprodaja samo ulaznice (bez CD-a) koja košta 1.200 dinara, preko mreže Eventim.

Rundek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl „Don Juan“. Na „Mostovima“ biće i raniji singl „Midnight Calypso“, koji je trio već nebrojeno puta zasvirao pred publikom. Prvi album Rundek Cargo Trija bio je „Plavi avion“ (2010).

„Pjesma ‘Don Juan’ nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu“, objašnjava Darko Rundek.


Duboku simboliku ostatka „Mostova“ Duco, Isabel i Darko otkriće nam u potpunosti za nekoliko nedelja kada se album bude pojavio u celosti.

Rundek Cargo Trio

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek osamdesetih godina predvodio je zagrebački novotalasni Haustor, iza koga su ostali klasici domaćeg rokenrola poput albuma „Treći svijet“ (1983) i pesama kao „Ena“, „Uzalud pitaš“, „Šal od svile“… Rundek devedesetih kreće u samostalnu karijeru, okupivši naposletku mnogoljudni Cargo orkestar na CD-ovima „Ruke“ (2002), „Mhm A-ha Oh Yeah Da-da“ (2006) i „Live in Dom omladine“ (2008). Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata. Sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osniva Rundek Cargo Trio koji objavljuje album „Plavi avion“ (2010).

„Godinama sam radio projekat Between sa violinistkinjom Isabel u kome smo puno eksperimentirali. ‘Plavi avion’ je spojio Between i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega ‘Plavi avion’ stvarno album Rudnek Cargo Trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujući našoj suradnji“, kaže Rundek.

Drugi album Rundek Cargo Trija „Mostovi“ stiže u Srbiju 25. maja 2015. godine kao CD izdanje promoterske kuće Long Play.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here