Huti Ota Tre  je mladi urbani sastav sačinjen od dugogodišnjih, samim tim i iskusnih muzičara, čije je prebivalište grad na dva Timoka, Zaječar. Zahvaljujući svom kvalitetu, upornosti i predanosti radu, ovi momci osvojili su nagradu publike na 47. zaječarskoj Gitarijadi, a publika im izgleda ostaje verna, jer oni i ako osnovani 1. decembra 2012. godine, već nižu uspehe.

Postavu čine:

Davor Jevtić (vokal)

Branislav Nikolić (gitara)

Nikola Jovanović (bubanj)

Strahinja Anđelić (bas)

Ivan Andrijašević (skreč)

 

Kako nam je, Davor rekao, mnogi su bili zbunjeni imenom benda, pa ga na prvu loptu nisu ni pravilno izgovarali. Huti Ota Tre su ustvari brojevi tj. 7 8 3, jer je sam početak benda brojao trojicu članova, koji su rođeni 1978. i jednog rođenog 1983. godine, a jezik je švedski, kako kažu, Branislav Nikolić je proveo dosta vremena u pomenutoj skandinavskoj zemlji. 

Cela ekipa muzičara zna se od ranije iz nekih drugih priča i bendova, pa je možda i prirodno što su došli na ideju da započnu neko novo poglavlje. U samom startu odlučeno je da Huti Ota Tre bude isključivo autorski bend. Njih pet je ponaosob iz različitih žanrova, te je prema nekima spojeno nespojivo, ali oni baš kao takvi najbolje funkcionišu.

„Mi smo sada već dovoljno uvežbani i imamo preko sat vremena materijala, dakle spremni smo i za ozbiljnije nastupe, ne samo za festivale gde se traže tri, pet, šest pesama. Još uvek ne radimo na nekom nosaču zvuka ali je i to u planu. Imamo samo jednu studijski snimljenu pesmu, to je „Garaža“ koja je jako dobro prihvaćena“ – rekao nam je Jevtić.

Gitare za pesmu “Garaža” snimljene su u studiju Dejana Nikolića,dok su vokal i skreč snimljeni u studiju 101, bubanj je nažalost “kucan”, što je učinio Jan Magdevski, koji je uradio i kompletan mix i mastering. Spot je urađen u domaćoj produkciji tj. kućnoj radinosti za koji je bio zadužen Marko Mihajlović.

U sklopu promocije samih sebe, prijave su poslali određenim festivalima, i na istima napredovali. Jedan od njih je Demo Masters u beogradskom Domu omladine, inače posvećen pedesetogodišnjici pomenute ustanove.

„Prošli smo taj neki prvi krug, zahvaljujući publici. Volim da kažem da smo mi bend, koji ne svira zbog žirija, ili ne znam kakve pobede, naravno sviramo i zbog nas samih, ali je super kad vidiš i čuješ da publika peva tvoje pesme, i da te pesme imaju smisla, i da ih još neko proživljava, kao i ti. “

Huti Ota Tre-ovci su dobili potvrdu da su se kvalifikovali za Belgrade Demo Fest Live (BDFL) i uskoro bi trebali znati i tačan datum nastupa i to u klubu Blue Moon. Pored njih za ovaj fest kvalifikovali su se još, Kiza Bluza Bend, VIS Novi Dan i Persona Non Grata, takođe iz Zaječara.

Huti Ota Tre
Huti Ota Tre

Nedavno je sastav Huti Ota Tre nastupio rame uz rame sa kolegama „iz kraja“ u okviru mini projekta „TIMOČKA poBUNA“ koji je realizovan u Beogradu. Na ovom koncertu svirali su još: Kiza Bluza Bend (Zaječar/Beograd), Jelizaveta Bam (Zaječar) i Persona Non Grata (Zaječar). Davor Jevtić najavljuje nastup „timočkih pobunjenika“ još u Zaječaru, Negotinu, Boru, Knjaževcu, zapravo Timočkoj krajini.

„Definitivno smo atraktivni! Sviramo i radimo nešto što se ne može čuti i videti na svakom koraku, a i radimo ono što volimo“- istakao je Jevtić.

Narednu svirku ovih momaka očekujte 1. marta tekuće godine u beogradskom Domu omladine, gde će nastupiti zajedno sa još jednim odličnim bendom iz Zaječara, takođe pobednikom publike na Gitarijadi „VIS Novi Dan“ i bendom Chubby Ludwigs. Huti Ota Tre planira i festivale van granica naše zemlje.

Samo napred !

 

 

 

tekst/intervju: Milena Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here